Rondreis 1 via Hongarije naar Roemenië met autohuur

Naar Maramures, het kasteel van Dracula en  de spectaculaire Transfagarasan bergweg.

Reis naar Hongarije en Roemenië

Verrassend Hongarije en Roemenië zijn heerlijke bestemmingen om terug in de tijd te gaan en je te verbazen over de prachtige stad Boedapest en Debrecen, over het traditionele karakter van de streek Maramures, zoals het dorp Viscri met zijn interessante versterkte kerk en de eeuwenoude houten kerken in de dorpjes in Budesti, Desesti en Poienile Izei. Andere beroemde Roemeense monumenten zijn het kasteel van Dracula met zijn fascinerende geschiedenis en prachtige steden, zoals Sibiu. Wordt vaak de mooiste stad van historische regio Transsylvanië genoemd. Het is een middeleeuwse stad waar barokke gevels, pleinen en musea samenkomen in het historische centrum. Net buiten Sibiu ligt het ASTRA-openluchtmuseum met honderden bouwwerken zoals traditionele molens, kerken en huizen. Het Roemeense platteland verken je op je reis door Roemenië met de huurauto en leer je het plattelandsleven van Roemenië beter kennen door te verblijven in familiehotels of guesthouses.

 

Reis naar het authentieke Maramures  en de spectaculaire Transfagarasan bergweg.

Vertrek 7 september tot 30 september 2024.
Deze reis is ook in maart 2024 mogelijk.
Prijs is 2195,- euro zonder BTW o.b.v. 2-persoons kamer per persoon.
Toeslag 1-persoons kamer 430,- euro.
Inbegrepen is de treinkosten, autohuur en hotels en voor ca. 3000 km brandstof.
Niet inbegrepen zijn (soms) het ontbijt, diner en versnaperingen, verzekeringen.
Zorg voor handzame bagage en in de nachttrein voor eten en drinkbaar water.

Voorbeeldreis 1 Roemenie _Hongarije met huurauto.pdf
modules Roemenie-reis 1 met huurauto.pdf

Reis 2 naar Roemenië via Boedapest en Wenen met OV

Reis naar Roemenië met de trein

Van Boedapest naar het oude Dacia.
Dit magische en mysterieuze land met zijn pure, ruige bergen en gletsjermeren. Het land van Dracula; het land waar Tolkien zijn inspiratie kreeg voor zijn fantasieverhalen.
Waar de kloosters zelfs aan de buitenkant fresco’s hebben.                    Het land waar beren, wolven en lynxen zwerven in de oerbossen.            Pelikanen en ibissen in de Danube Delta.
Waar je de sfeer proeft van Middeleeuwse steden en kastelen. 

Het land waar veel tradities nog springlevend zijn.                                      Oude ambachten, boerenmarkten, volksdans en mythen.                                                                                                                                                                      
Nieuwsgierig geworden?
Leest u dan maar snel verder over deze bijzondere reis!
De kosten zijn 2350,- euro o.b.v. 2-persoonskamer p.p.
Toeslag 1-persoonskamer 340,- euro
Inbegrepen zijn treinreizen, ander OV en hotels met ontbijt
Niet inbegrepen diners, lunch, versnaperingen, drinken en verzekeringen  

 
Nachttrein naar Boekarest via Boedapest
Bezoek aan twee Nationale Parken
Bezoek aan de oudste steden van Europa
 
Voorbeeldreis Roemenie met OV.pdf
Modules Roemenie met OV.pdf
 

Rondreis met OV Bulgarije

Balkan reis door 6 landen

Op weg naar een vergeten , maar o zo mooie hoek in   Zuid- Oost Europa. Deze bijzondere reis brengt u per trein en ferry via Italië en Griekenland naar Bulgarije. U ziet onderweg veel, maar op een slow traveling wijze! Na een verblijf in sfeervol “la rossa” Bologna, Bari en Thessaloniki gaan we in Bulgarije veel de natuur in. U kunt wandelen en een klooster of een wijndorp bezoeken in het ruige Piringebergte met zijn zandstenen formaties. Verder komen we door het Rhodopegebergte met zijn prachtige uitzichten. En zijn authentieke inwoners, die folklore nog levendig houden. En wat denkt u van wandelingen maken naar gletsjermeren in de Nationale Parken Pirin en Rila ? Er zijn ook bergliften, voor degenen die het rustiger aan willen doen. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de mooie culturele plaatsen. Het oeroude Plovdiv, gelegen op zes heuvels. Met een van de best bewaarde Romeinse theaters met 7000 plaatsen. 
Ook bezoek aan Nessebar, op de Werelderfgoedlijst en zo schilderachtig gelegen op een schiereilandje aan de Zwarte Zee, omringd door stranden. Oude tsarenstad Veliko Tarnovo, het beroemde Rilaklooster getooid met fresco’s, de Thracische schatten in Kazanlak en het Nationaal Historisch Museum in Sofia. De traditionele Rozenvallei, waar tijdens festiviteiten volksdans, zang en klederdracht nog een belangrijke plaats innemen. En wist u dat er veel wijnbouw is en er heerlijke wijnen worden gemaakt? Tijdens een wijnproeverij te midden van de wijngaarden en in een wijnmuseum kunt u dit zelf proberen. Na een bezoek aan het Nationale Park Centrale Balkan, een van de laatste wildernissen in Europa waar wolven en beren vaste bewoners zijn, vangen we de terugreis aan. 
Per trein of touring bus door Servië , Kroatië en Slovenië met een overnachting in Belgrado, Zagreb en een verblijf in Ljubljana komt er een eind aan deze bijzondere reis.

 
 

De kosten voor deze 26 - of 27 daagse reis bedragen vanaf 2350,- euro op basis van overnachtingen in 2 persoons kamers bij een bezetting van 2 personen. Voor een-persoonskamer komt er 340,- bij.

Inbegrepen *alle overnachtingen in middenklasse hotels en guesthouses met eigen douche en toilet. Eén overnachting in een couchette van de nachttrein Ljubljana- Ulm , één naar keuze in de nightjet van München naar Bologna en één op de ferry Bari-Igoumenitsa, inclusief een gereserveerde Air type Seat on deck .Tegen een meerprijs is het mogelijk in een 2 persoons hut te overnachten. In één authentiek guesthouse kan het zijn dat we voor een nacht een badkamer moeten delen. 

 * de meeste (19) ontbijten, met uitzondering van ochtend 6 op de ferry en in enkele Bulgaarse guesthouses, waar geen ontbijt geserveerd wordt. 

En al het vervoer met treinen en gereserveerde plaatsen conform het reisprogramma * al het vervoer per ferry, bus met mogelijkheid gereserveerde plaatsen , 5 dagen huurauto en taxi conform het reisprogramma * smalspoorlijn door het Rhodopegebergte  

Niet inbegrepen * Overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, annuleringsverzekering, * alle entreegelden, excursies, persoonlijke uitgaven en fooien. *kosten van openbaar vervoer of taxi tijdens de verblijfsdagen *reserveringskosten voor treinen. Benodigd zakgeld voor de extra uitgaven aan drankjes, maaltijden, entreegelden, excursies, fooien. Circa 225-250 euro p.p. per week. 

Geschikte reisperiode: van half april tot half oktober

Update reis Bulgarije met OV_deels autohuur- via Italie,Griekenland,Servie en Slovenie .pdf
Module reis Bulgarije.pdf