Reis naar Albanië.

 
Naar de Balkan, maar dan anders? Dat doen wij. Niet per vliegtuig, maar langzamerhand van onze cultuur naar die van Albanië ? Ja dat kan! Wij reizen per trein en verblijven onderweg in Napels, waar we 2 dagen de tijd hebben om in deze levendige stad rond te dwalen.
De reis naar Albanië gaat via de laars van Italië en dan terug met een spectaculaire boottocht vanaf Dubrovnik naar Split.    
De ferry brengt ons vervolgens naar Albanië. In dit bijzondere land met zijn Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Stalinistische verleden rijden nauwelijks treinen, maar bussen des te meer. Een rondreis volgt langs culturele plaatsen, een schitterende kust en de indrukwekkende bergachtige natuur. Dat doen we per bus, minibus, taxi en boot.
in het noorden van Albanië aangekomen, is er gelegenheid tot wandelen in dit fantastische hoge berggebied. Het wordt ook genieten tijdens een dagtocht dwars door de bergen en een boottocht van 3 uur, welke ons vlakbij de grens met Montenegro brengt.

De tocht gaat ook door Macedonië. Zo zullen we over het meer van Ohrid varen en in Ohrid verblijven.
Vanuit Bar in Montenegro pakken we de bus, dan de catamaran van Dubrovnik naar Split en met de trein naar Zagreb en via Duitsland weer terug met de trein.
Reis Balkan 2- Albanie_Kosovo met OV.pdf
Modules Balkan-reis 2- Albanie_Kosovo met OV .pdf
Voorb.reis Balkan 1 Albanie -Macedonie-Kroatie met autohuur .pdf

Reiskosten voorbeeldreis 1 Balkan naar Albanië , N.Macedonië en Kroatië 25 dagen           

De prijs bij gebruik van 2 persoonskamers 2350,- euro p.p.                                                                                      

De meerprijs bij gebruik van 1 persoonskamers is 400,- euro p.p.                                                                                                         

Wat is inbegrepen: 22 overnachtingen in hotels en guesthouses met eigen badkamer en ontbijt, overnachting en vervoer op de ferry naar Montenegro op basis van een vliegtuigstoel op het binnendek, (tegen meerprijs van 42,50 euro p.p. een hut), de nachttrein Zagreb-Zürich met een ligplaats in een couchette. Verder de kosten van al het vervoer per treinen, 2e klasse en reserveringen, ferry in Albanië en Kroatië, busvervoer in Kroatië. Dit alles conform het reisprogramma. Verder huurauto in Albanië, inclusief basisverzekeringen en benzine.                                                                                                                                      Wat is niet inbegrepen: overige maaltijden, drankjes, benzine en persoonlijke uitgaven. Entrees voor musea, forten, archeologische vindplaatsen, paleizen etc. en excursies. Reis-, annuleringsverzekering en fooien.                                                                                                    Extra kosten: Richtlijn voor zakgeld: ca. 175 euro p.p. per week aan maaltijden, drankjes, entrees, fooien , persoonlijke uitgaven en ander vervoer dan genoemd in het reisprogramma. Uiteraard is dit bedrag ook afhankelijk van uw eigen uitgaven-patroon. Voor deze reis zijn geen visa nodig. Uw keuze voor een module kan de prijs anders maken. Zie bij de modules.                                                 

NB. We letten bij de keuze voor de accommodaties vooral op kleinschaligheid, sfeer, ligging en hygiëne. 

Modules: voor module 1 komt er 150,- euro p.p. aan meerkosten bij (op basis van 2 persoonskamer) vanwege de trekking en 165,- euro voor gebruik van een 1 persoons kamer.                                               

Voor module 2 is de meerprijs 42,50 euro p.p. bij 2 p.k. gebruik en 76,50 euro bij 1 p.k. gebruik.                

Mei/juni en september/oktober zijn goede periodes voor deze reis.

Geen visa nodig.  

Modules Balkanreis 1 Albanie-Macedonie met autohuur.pdf