Reis naar Dakar

 
Wie heeft niet eens gedroomd om Parijs-Dakar te ondernemen? Wij niet persoonlijk: geen ambitie om dat met motor en 4-wheel drive auto te doen, maar nu we het als reis aanbieden, zijn onze ogen geopend. Een wonderschone reis. Een bijzondere reis. Een avontuurlijke reis.
Per trein via Parijs naar Zuid-Spanje en in Marokko naar Marrakesh.
Uitstappen doen we onderweg in Barcelona en Cordoba.

Je verwonderen over de Marokkaanse Koningssteden, de medina’s, madrassa’s, theehuizen en hammams. De indrukwekkende bergen van de hoge Atlas met zijn kasbahs en Berberdorpen. Wandelen in de Dadesvallei en de Todrakloof.

Daarna door de eindeloze Sahara met zijn zandduinen, maar ook veel langs de kust. Reservaten met flamingo’s, monniksrobben en miljoenen vogels in de winter. Op de stranden zeeschildpadden en in de zee orka’s en dolfijnen.
In Mauritanië oases met mooie steden in de woestijn. De heldere nachten met de ontelbare sterren, je heel klein voelen als deeltje van de kosmos.
Wat een tegenstellingen.
Nog verder naar het zuiden. In Senegal, land van de baobabs ligt Saint-Louis, stad op de Werelderfgoedlijst en vroeger de plek waar de slaven naar Amerika gingen.
Nationaal Park Djoudj met de grootste kolonie pelikanen ter wereld, de gele zandduinen van de Lompoulwoestijn, prachtige stranden en vismarkten. Tot slot het oerwoud met leeuwen en luipaarden in het Nationaal Park Niokolo-Koba. En uiteraard Dakar als finale!


Reis van Marokko tot Senegal. 

van Parijs naar Dakar.         

winter 2024 / voorjaar 2025                

Prijs 3700,— euro per persoon op basis van 2 persoons kamer      

Prijs 4150,— euro per persoon op basis van 1 persoons kamer

Inclusief : al het vervoer met treinen en gereserveerde zitplaatsen: Rotterdam-Brussel/Parijs, Parijs-Barcelona, Barcelona- Madrid-Cordoba; ferry-overtocht, treinvervoer tussen de Koningssteden, busvervoer van Marrakech vv Essaouira, vervoer met huurauto in de hoge Atlas, Zuid Marokko en West Afrika volgens het reisprogramma. Vlucht Agadir- Dakar . Vliegticket lijnvlucht Dakar-Brussel/Amsterdam, transfer van vliegveld naar accommodaties.
transfers tussen stations en de accommodaties
alle overnachtingen in hotels, b & b’s, guesthouses
Overnachting in sfeervolle Kasbah en Riads in Marokko, in rondavels te Senegal en in de woestijn
alle ontbijten, uitgezonderd in Nouakchott
2x diner
Bezoek Nationale Parken Niokolo-Koba, Djoudj en Banc d’Arguin
Wandelen in de Todrakloof en Dadesvallei
Bezoek aan de 4 Koningssteden


Niet inbegrepen : zijn de overige maaltijden, drankjes etc.
Visum voor Mauritanië (kosten 93,75 euro als je het zelf in Brussel gaat aanvragen en weer ophalen; via het Visum bureau komen daar nog servicekosten bij) Vervoer tijdens de vrije verblijfsdagen,
Entreegelden voor musea, Nationale Parken, facultatieve excursies,
Reis- en/of annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven
Aan extra kosten voor entrees, maaltijden, drankjes en excursies moet u ongeveer op 200 euro per week rekenen. Dit is ook afhankelijk van uw eigen uitgave-patroon. Uitgaven voor souvenirs en andere persoonlijke kosten zijn hier niet in meegenomen.

Zie verder het reisschema in pdf-file


lange reis Marokko, Senegal+ Mauritanie.pdf

De plattegrond van onze reis naar Dakar

Met een bezoek aan een fenomeen wat de astronauten gebruikten als ijkpunt in de Space shuttle