Voorbeeld Reis september Kirgizie , Tadzjikistan en Oezbekistan.pdf

Module 1 bij de reis Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan.                         Deze reis kan ook een week ingekort worden. Dan wordt de reis 29 dagen. Tot en met dag 28 is de reis identiek aan de voorbeeldreis van 35 dagen. Op dag 29 vliegt u dan terug van Tasjkent naar Brussel/Amsterdam.
Module 2 een verlenging : vooraf met de trein 2 dagen extra in Boedapest en 1 dag in Sofia  Deze reis is ook geschikt voor het voorjaar maart/april.

Voyage en Ouzbékistan, au Tadjikistan et au Kirghizistan   

Un voyage en avion pour Urgench Ouzbékistan! En Ouzbékistan nous prenons tout le temps de nous immerger dans l’ancien groupe culturel des villes de la route de la soie de Khiva, Boukhara et Samarkand. Nous restons 3 jours dans chacune de ces villes. Alors il est temps de s’émerveiller devant la nature très accidentée de Tadjikistan. Nous voyageons en minibus le long de l’autoroute du Pamir. Nous passons quelques nuits ici chez l’habitant dans une famille d’accueil. Nous avons également prévu des jours de congé ici, afin que vous puissiez sortir de votre propre chef. Nous continuons de la route par des cols de plus en plus élevés, même au- dessus de 4000 mètres, avant d’atteindre le Kirghizistan. Nous visitons ici le plus grand bazar en Asie centrale. Puis nous retournons en Ouzbékistan et vous verrez la partie la plus traditionnelle du pays. De Tachkent, vous pouvez choisir de revenir à Amsterdam ou Bruxelles ou d’aller plus loin à Istanbul, car nous ne voulons pas ignorer cette ville intéressante. De là nous retournons en train vers les Pays-Bas ou la Belgique, mais pas avant que nous ayons également visité Sofia et Vienne.

Voyage en Ouzbekistan, Tadzikistan et Kirghizie.pdf

Vertrekdatum 29 augustus tot 2 oktober 2023

Reiskosten voorbeeldreis Ouzbekistan/Tadzjikistan/Kirgizië: 35 dagen.                                                
Vanaf prijs bij gebruik van 2 persoonskamers : 3700,- euro                                                                                                          
Vanaf prijs bij gebruik van 1 persoonskamers : 4150,- euro
Reiskosten voorbeeldreis Oezbekistan/Tadzjikistan/Kirgizië: 29 dagen.
Vanaf prijs bij gebruik van 2 persoonskamers : 3300,- euro
Vanaf prijs bij gebruik van 1 persoonskamers : 3650,- euro                                                                              
Wat is inclusief: Al het vervoer volgens het reisprogramma; de couchettes, treintickets en gereserveerde plaatsen.
Vliegticket Amsterdam/Brussel-Istanbul, Istanbul-Urgench of Tashkent-Amsterdam/Brussel voor de verkorte versie van de reis.
Verblijfskosten in hotels en guesthouses met eigen badkamer en ontbijt.                                                                                                                                            
Langs de Pamir Highway 4 overnachtngen in homestays met halfpension. Hier is een 1 p.k. niet mogelijk.                                                                 

Wat is exclusief? De overige maaltijden, drankjes, entreegelden en excursies. De visa, reis- en annuleringsverzekering, fooien, persoonlijke uitgaven en reserveringskosten.                            
Voor de reisdagen in Centraal Azië moet u rekenen op ca. 150 euro per week aan zakgeld voor maaltijden, drankjes, entreegelden, uitstapjes, excursies, OV en fooien. En zijn ook afhankelijk van uw eigen uitgavenpatroon. Daar zijn geen souvenirs bij berekend. Uw keuze voor een module kan de prijs anders maken.
Voor Tadzjikistan geen visum. Voor dit land is wel een GBAO permit verplicht i.v.m. de Pamir regio. Verdere info hierover is bij ons te verkrijgen.
Voor de landen Oezbekistan en Kirgizië is geen visum meer nodig.

les prix de voyage Ouzbekistan.pdf
Reisadvies_Tadzjikistan_21-09-2022.pdf

Rondreis Vlaamse Ardennen met OV in combinatie met enkele fiets-en wandeltochten.  

Deze 11- daagse reis kunnen we aanbieden voor 800,- euro p.p. bij gebruik van tweepersoonskamers. Voor degene, die alleen reist, is er een toeslag van 350,- euro. Inclusief zijn 10 nachten accommodatie met ontbijten en al het vervoer tijdens de rondreis in de Vlaamse Ardennen vanaf Mechelen. Niet inbegrepen is het vervoer vanaf uw woonplaats naar de Vlaamse Ardennen en weer terug. Exclusief zijn de overige maaltijden, drankjes, entreegelden, reis- en annuleringsverzekering en de fietshuur. Er zijn circa 5 fietstochten, die u zou kunnen maken. De gemiddelde prijs: fiets met versnellingen 12,50 euro per dag. E-Bike 40 euro per dag.

Rondje Vlaamse Ardennen light met OV.pdf

Ronde Vlaamse Ardennen op de fiets.

Houdt u ook van mooie natuur en cultuur? En het opdoen van culinaire ervaringen?
Heerlijk fietsen langs prachtige routes van het ene oude Vlaamse stadje naar de volgende, van die ene B & B naar een ander kleinschalige accommodatie? U kunt het rustig aan doen en onderweg genieten van de interessante en mooie plekken.
De prijs voor deze rondreis bedraagt 710,- euro euro p.p. Dat is inclusief alle 10 de overnachtingen met ontbijten op basis van een tweepersoonskamer. Als u alleen reist komt er voor een eenpersoonskamer een toeslag bij van 210,- euro.
Niet inbegrepen zijn de overige maaltijden, drankjes, entreegelden, reis- en annuleringsverzekering en fietshuur
Bij deze reis kunt u per trein naar Aalst reizen en daar een fiets met versnellingen of een E-Bike huren voor de verdere reis.
De kosten van een fiets met versnellingen komen dan op 40,- euro. En van een E-Bike op 120,- euro. Mocht u liever met de auto komen en uw eigen fietsen mee willen nemen, dan is dit ook mogelijk. De auto kunt u dan parkeren vlakbij Aalst.

Fietsdag 1: Van Aalst naar Geraadsbergen

Hier een voorbeeld van de fietsknooppunten, die u meekrijgt.Waar nu de bovenbalk is verschijnen de knooppunten met afstand.

Fietsronde Vlaanderen 11 dagen.pdf

Reis naar Iran speciaal en de Balkan vindt U om naar de daarvoor bestemde pagina te gaan

BULGARIJE in the picture

Op weg naar een vergeten , maar o zo mooie hoek in Zuid-Oost Europa. Deze reis brengt u per trein en ferry via Italië en Griekenland naar Bulgarije. Na een verblijf in sfeervol “la rossa” Bologna en Thessaloniki gaan we in Bulgarije veel de natuur in. U kunt wandelen en een klooster of een wijndorp bezoeken in het ruige Piringebergte met zijn zandstenen formaties. Verder komen we door het Rhodopegebergte met zijn prachtige uitzichten. En zijn authentieke inwoners, die folklore nog levendig houden. En wat denkt u van wandelingen maken naar gletsjermeren in de Nationale Parken Pirin en Rila ? Er zijn ook bergliften, voor degenen die het rustiger aan willen doen. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de mooie culturele plaatsen. Het oeroude Plovdiv, gelegen op zes heuvels. Met een van de best bewaarde Romeinse theaters met 7000 plaatsen. Nessebar, op de Werelderfgoedlijst en zo schilderachtig gelegen op een schiereilandje aan de Zwarte Zee, omringd door stranden. Oude tsarenstad Veliko Tarnovo, het beroemde Rilaklooster getooid met fresco’s, de Thracische schatten in Kazanlak en het Nationaal Historisch Museum in Sofia. De traditionele Rozenvallei, waar tijdens festiviteiten volksdans, zang en klederdracht nog een belangrijke plaats innemen. En wist u dat er veel wijnbouw is en er heerlijke wijnen worden gemaakt? Tijdens een wijnproeverij te midden van de wijngaarden en in een wijnmuseum kunt u dit zelf proberen. Na een bezoek aan het Nationale Park Centrale Balkan, een van de laatste wildernissen in Europa waar wolven en beren vaste bewoners zijn, vangen we de terugreis aan. Per trein door Servië , Kroatië en Slovenië met een overnachting in Belgrado en een verblijf in Ljubljana komt er een eind aan deze bijzondere reis.

PRIJS
We bieden deze 23 daagse reis aan voor 2100,- i.p.v. 2350,— euro op basis van overnachting in 2 persoons kamers. 

Reizigers die in 1 persoon kamer willen overnachten, betalen een toeslag van 340,— euro, dat is totaal dan voor 2440,- i.p.v. 2690 euro.                      Inbegrepen zijn alle overnachtingen in middenklasse hotels en guesthouses met eigen douche en toilet. Eén overnachting in een couchette van de nachttrein München-Bologna en één op de ferry Bari-Igoumenitsa, inclusief een gereserveerde Air type Seat on deck .Tegen een meerprijs tussen de 70 en 90 euro (afhankelijk van leeftijd) is het mogelijk in een 2 persoons hut te overnachten.
In één authentiek guesthouse kan het zijn dat we voor een nacht een paar badkamers moeten delen.
Ook inbegrepen zijn alle ontbijten, met uitzondering van ochtend 4 op de ferry.

Module reis Bulgarije.pdf
Voorbeeldreis Bulgarije voor website.pdf

Roemenië

Ooit een reis gemaakt, die de langste rivier in Europa volgt?
Dat doen we bij ShakariaReizen.
Van Boedapest naar het oude Dacia.
Dit magische en mysterieuze land met zijn pure, ruige bergen en gletsjermeren.                                                

Het land van Dracula; het land waar Tolkien zijn inspiratie kreeg voor zijn fantasieverhalen.
Waar de kloosters zelfs aan de buitenkant fresco’s hebben.                                                                      

Het land waar beren, wolven en lynxen zwerven in de oerbossen.                                                              

Pelikanen en ibissen in de Danube Delta.
Waar je de sfeer proeft van Middeleeuwse steden en -kastelen.                                                                         

Het land waar veel tradities nog springlevend zijn.                                                                                            

Oude ambachten,boerenmarkten,volksdans,mythen.                                                                                                                                                                      
Nieuwsgierig geworden?
Leest u dan maar snel verder over deze bijzondere reis!

NIEUW: deze reis wordt nu nóg boeiender door vanaf Boedapest per huurauto door Oost-Hongarije naar Roemenië te rijden. Na een heel gevarieerde rondreis door Roemenië keert u terug naar Boedapest. Dat gaat nu via een wijnboerderij in een mooie wijnstreek, de prachtige stad Timisoara en de bron van de Jugendstil, Pécs, in Zuid-Hongarije. Met als slot het mooie Balatonmeer. Vanaf Boedapest brengt de trein u weer, via Wenen, naar huis.  Voorbeeldreis Roemenie _Hongarije met huurauto.pdf
Roemenie reis 1 modules.pdf
Voorbeeldreis Roemenie met OV.pdf
Modules Roemenie met OV.pdf
Naar Roemenie-2. met treinen, bussen en gedeelde taxi 21 dagen.
Met een verblijf van 2 volle dagen in Boedapest. Op de terugweg in Wenen. In Roemenië beren spotten in de Karpaten, wandelen op 2000 mtr. hoogte in N. Park Bucegi en in NP Cindrel.
Middeleeuwse stadjes Brasov, Sibiu en Sighisoara in Transsylvanië. Het authentieke Saksische dorp Viscri. Kastelen, mythen en Dracula. En natuurlijk het extravagante paleis van Ceausescu in Boekarest, het Parijs van het oosten.
U neemt in het oergezellige Cluj afscheid van dit mooie land. Houdt u van afwisseling? Dan is dit een zeer geschikte reis en heel goed te doen met OV!