Actueel

Reisadviezen zijn sterk onderhevig aan veranderingen. Reizen naar een bepaalde bestemming kan op elk moment terug afgeraden worden of er kunnen beperkingen (testen en/of quarantaine) worden opgelegd aan reizigers uit België en Nederland. Indien u van plan bent om een reis naar het buitenland te maken, is het sterk aangeraden om het reisadvies van Buitenlandse Zaken te raadplegen en de Europese website Re-Open EU.

Vanaf 16 juni 2021 zijn de test- (Ag en PCR), herstel- of vaccinatiecertificaten (EU DCC) beschikbaar in België. De test- en herstelcertificaten kunnen worden geraadpleegd en gedownload via Mijngezondheid en ook via de app COVIDSafe.be. Voor praktische vragen, zie hier.

Voor het vaccinatiecertificaat is informatie beschikbaar op de website van de Waalse, Vlaamse, Brusselse en Duitstalige gezondheidsautoriteiten. Het gebruik van de certificaten zal in de meeste Europese landen vanaf 1 juli 2021 operationeel zijn.
Op dit moment wordt in de EU een booster prik aangeboden van Pfizer en Moderna. Daar de experts rond eind oktober/begin november weer een opleving verwachten met een variant BA.4.6. is een vaccinatie met de booster zeer aan te raden.


Bepaalde landen vereisen een negatief testresultaat ( niet ouder dan 48 uur ) als voorwaarde om het grondgebied te betreden. In de meeste gevallen is dit een PCR test, maar sommige landen aanvaarden ook een Ag test afgenomen door een zorgverlener. Indien een pre-reistest nodig is, is de procedure hier te vinden. Deze pagina bevat ook een kaart met de testcentra in de verschillende regio's. In geval van snelle Ag test moet de arts die of het laboratorium dat de test uitvoert, het resultaat in het elektronische formulier  registreren zodat het resultaat in het medisch dossier van de patiënt terecht komt.


Artsen en labo’s zijn niet verplicht deze testaanvraag te aanvaarden en zullen prioriteit geven aan testen die binnen de officiële indicaties vallen, in functie van hun capaciteit. Pre-reistests worden aangerekend aan de patiënt (RIZIV criteria). Informatie rond de gratis pre-reistesten is hier te vinden.

Het coronavirus is nog altijd onder ons, muteert en af en toe zijn er opflakkeringen Alhoewel onze reizen buiten het massatoerisme blijven, op individuele basis of met je eigen samengestelde groepje zijn en we gebruik maken van kleinschalige accommodaties, zijn onze reizen niet altijd mogelijk naar onze reisbestemmingen. Bovendien hebben veiligheid en gezondheid van onze reizigers prioriteit. Alhoewel wij er reikhalzend naar uitkijken om u weer de vrijheid van het bijzondere avontuur en een prachtige reis te laten beleven, is dat momenteel alleen in Europa mogelijk bij invoering van het coronapaspoort van de EU. Intussen geven wij niet op en zitten niet bepaald stil. Want we gaan weer reizen! Met hart en ziel ontwikkelen we daarom nieuwe bijzondere reizen voor als het straks weer verantwoord wél kan! Op deze website kunt u alvast een indruk krijgen.

..

Digitale groene pas


Het ministerie heeft de reisadviezen aangepast omdat in de betreffende gebieden de besmettingscijfers dalen en het aantal gevaccineerden stijgt.

Maar er is nog wel een risico. Het is én blijft belangrijk dat reizigers zich heel goed voorbereiden op de reis en zich ook tijdens hun verblijf en bij terugkeer op de hoogte houden van de ontwikkelingen. “


De soepelere adviezen betekenen ook niet dat vakantiegangers zonder beperkingen naar het gebied kunnen reizen, andere landen zien Nederland nog wel als risicogebied. ,,Het kan zijn dat landen met de kleurcode groen en geel zelf besluiten om inreisbeperkingen in te stellen voor mensen die vanuit het buitenland komen. Bijvoorbeeld een negatieve test of quarantaine-verplichting. Als landen geen Nederlandse toeristen toelaten, blijven ze oranje", stelt het ministerie.Voor informatie zijn we per email of telefonisch goed te bereiken.
Voor info over handige websites en actuele reisadviezen t.a.v. de corona kunt u deze raadplegen.

                                                                     Info-coronavirus.be (reizen) 

 https://www.info-coronavirus.be/nl/hoog-risico-landen/


Voor annuleringsverzekering met Covid-19 dekking
https://www.reisverzekeringblog.nl/allrisk-annuleringsverzekering-met-covid-19-dekking/ 

website-Formele zaken rond reizen en corona-adviezen (1).pdf